Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Διάρκεια: 9 ημέρες / 8 νύχτες  

Τιμή: 645€

Τύπος ταξιδιού:
Οργανωμένο (group)
Αναχωρήσεις:
Κάθε Παρασκευή
Αεροπορική εταιρεία:
Aegean
Διαμονή:
Επιλεγμένα ξενοδοχεία
Διατροφή:
Ημιδιατροφή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ - ΣΜΥΡΝΗ
   Πτηση για Σμυρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ : ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ
    Πρωινό και σύντομη γνωριμία- περιήγηση με την πόλη και τα αξιοθέατα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς), το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το ΣΕΛΤΣΟΥΚ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΕΦΕΣΟΥ. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας.

3Η ΜΕΡΑ : ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ
    Πρωινο και αναχωρηση με προορισμό την περιοχή του ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε την ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ, όπου υπήρχε σχολή γλυπτικής στην αρχαία εποχή, το Ναό της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο. 'Αφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση της πόλης, που δημιουργήθηκε όταν μία πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης από την άκρη ενός γκρεμού. Το υγρό κρύωσε και σκλήρυνε αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου, διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου, που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες στην Τουρκία. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερείπια της αρχαίας πόλης και ο χώρος αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για μία σύντομη επίσκεψη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ Ή ΝΕΑΠΟΛΗ
     Πρωινό και αναχώρηση για ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα τακτοποιηθούμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Διανυκτέρευση.

5Η MΕΡΑ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ)
    Πρωινό και ξενάγηση- γνωριμία με την περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣτου ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από τη διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς, λοιπόν, στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό ΖΕΛΒΕ λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την 'Αβανο, χτισμένη στις όχθες του 'Αγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΣΙΝΑΣΣΟ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ)
      Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγηση μας με τον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και του Αγίου Βασιλείου, στη Σινασσό. Ακολουθεί επίσκεψη - ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ.και έκταση 4.500 τ.μ. Θα γνωρίσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Ακολουθεί η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερεις εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ : ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ
    Πρωινό και αναχώρηση για ΑΓΚΥΡΑ. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και σύντομη ξενάγηση - γνωριμία με την πόλη. Μια πόλη με δύο όψεις, η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά και μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ : ΑΓΚΥΡΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
    Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κωσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη αργά το απόγευμα, δείπνο και πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη. Δειπνο, διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ : ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΦΑΝΑΡΙ – ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΑΘΗΝΑ
       Πρωινό και επίσκεψη-προσκύνημα στον Αγ. Γεώργιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι όπου θα δούμε την Κλειστή Πύλη και το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Συνεχίζουμε για την μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Μεταφορα στο αεροδρομιο και πτηση για Αθηνα.

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3 & 4*  
Δώρο ημιδιατροφή  
Όλες οι ξεναγήσεις με τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό
Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων € 145
Είσοδοι σε μουσεία και εισιτήρια πλοίων
Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειας αποσκευών κ.α. (€10) (δείτε στους όρους aσυμμετοχής του γραφείου). 

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο: 645€

Μονόκλινο: 845€

Παιδικό: 625€

Ταξίδια στη Τουρκία

 • Καππαδοκία +

  Διάρκεια: 9 ημέρες / 8 νύχτες   Τιμή: 645€ Περισσοτερα
 • Κωνσταντινούπολη special +

  Διάρκεια: 4 ημέρες / 3 νύχτες   Τιμή: 239€ Περισσοτερα
 • Καππαδοκία +

  Διάρκεια: 7 ημέρες / 6 νύχτες   Τιμή: 370€ Περισσοτερα
 • 1
 • 2

Ο Χάρτης της Τουρκίας

Ο καιρός στη Τουρκία