Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Διάρκεια: 5 ημέρες / 4 νύχτες  

Τιμή: αναμένεται

Τύπος ταξιδιού:
Οργανωμένο (group)
Αναχωρήσεις:
Αναμένονται
Αεροπορική εταιρεία:
Sri Lankan Airlines
Διαμονή:
Επιλεγμένα ξενοδοχεία
Διατροφή:
Ημιδιατροφή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1η ημέρα: Αεροδρόμιο/ Κολόμπο
Καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο και μεταφορά στην πρωτεύουσα Κολόμπο.Το απόγευμα γνωριμία με την πόλη. Όπως όλες οι πρωτεύουσες σε αναπτυσσόμενες χώρες, αλλάζει πρόσωπο από μέρα σε μέρα και μοντέρνα κτίρια και ουρανοξύστες παίρνουν την θέση παλαιότερων κτισμάτων. Όμως σε πολλά  σημεία υπάρχουν δείγματα παλαιοτέρων εποχών και της αποικιοκρατίας. Ένας πύργος –ρολόϊ 100 ετών και πολλά κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το παζάρι, έναν ινδουιστικό και έναν βουδιστικό ναό, το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο (BMICH) ένα κτίριο-δώρο στην χώρα της Σρι Λάνκα από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Δείπνο και διαμονή στο Cinnamon Grand Colombo 4*
(www.cinnamonhotels.com)
 
2η ημέρα: Κολόμπο/Σιγκιρίγια/Νταμπούλα
Μετά το πρωινό μεταφορά στην Σιγκιρίγια και ανάβαση σε έναν βράχο ύψους 200μ.όπου βρίσκεται το οχυρό που χτίστηκε από τον βασιλιά Κασιάπα τον 5ο αιώνα και αποτελεί  μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι γνωστό και ως το Φρούριο του Λέοντος λόγω ενός αγάλματος λιονταριού ύψους 3μ. που βρισκόταν στην είσοδο του. Σήμερα έχουν απομείνει μόνο οι πατούσες του. Επίσης, αξιοσημείωτοι είναι οι βασιλικοί κήποι που βρίσκονται εκεί καθώς και οι περίφημες «Υπηρέτριες του Παραδείσου» της Σιγκιρίγια, εντυπωσιακές τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Μεταφορά στην πόλη Νταμπούλα. Δείπνο και διαμονή στο Amaya Lake 4*. (www.amayaresorts.com)

3η ημέρα: Νταμπούλα/Ματάλε/Καντί
Μετά το πρωινό μεταφορά στον πέτρινο Ναό της Νταμπούλα. Χτίστηκε τον 1ο αιώνα Π.Χ και είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Σρι Λάνκα σκαλισμένους σε βράχο. Τα 2000 τ.μ του απλώνονται σε 5 σπήλαια με ζωγραφισμένους τοίχους και οροφές και περιλαμβάνουν 150  εικόνες του Βούδα από τις οποίες η μεγαλύτερη έχει ύψος 14 μ. και είναι σκαλισμένη στον βράχο. Μεταφορά από την Νταμπούλα στο Ματάλε. Επίσκεψη σε ένα κήπο μπαχαρικών για τα οποία είναι φημισμένη η Σρι Λάνκα. Επίδειξη τοπικής μαγειρικής.
Μεταφορά στην πόλη Καντί. Η Καντί ήταν η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλιάδων της Σρι Λάνκα και είναι ένα τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πολλοί από τους θρύλους, τις παραδόσεις και την λαϊκή κληρονομιά, διατηρούνται ζωντανά. Βόλτα γύρω από την λίμνη που φτιάχτηκε από τον τελευταίο βασιλιά των Σινχαλα, Σρι Βικραμα Ρατζασινγε το 1798. Επίσκεψη στο παζάρι, στο κέντρο λαϊκής τέχνης, στο μουσείο πολύτιμων λίθων και λιθοχαρακτικής. Επίσης, επίσκεψη στον Ναό Tooth Relic (βουδιστικός ναός όπου φυλάσσεται το ιερό δόντι του Βούδα). Στην συνέχεια παρακολούθηση πολιτιστικού θεάματος. Δείπνο και διαμονή στο ξενοδοχείο Amaya Hills 4*. (www.amayaresorts.com)

4η ημέρα: Καντί/Ορφανοτροφείο Ελεφάντων Πιναγουάλα/Πρωτεύουσα Κολόμπο
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων Πιναγουάλα.
Το ορφανοτροφείο ιδρύθηκε το 1975 αρχικά με επτά ορφανά ζώα. Σήμερα μερικά από αυτά συμβιώνουν με τα εγγόνια τους. Αρχικά οι λόγοι της δημιουργίας του ορφανοτροφείου ήταν τουριστικοί αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε ένα προστατευόμενο και επιστημονικό κέντρο συντήρησης και αναπαραγωγής των ελεφάντων, το οποίο έχει τραβήξει την προσοχή επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Πολλά βιβλία και μελέτες έχουν γραφτεί σε πολλές γλώσσες για το Πιναγουάλα. Μεταφορά στην πρωτεύουσα Κολόμπο. Ελεύθερο απόγευμα. Δείπνο και διαμονή στο Hilton Colombo 4* (www.hilton.com)

5η ημέρα: Κολόμπο/Αεροδρόμιο
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο.

Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής σε οικονομική θέση με SRI LANKAN AIRLINES
Διαμονή σε Standard δωμάτια για 4 νύχτες με πρωινό & βραδινό (από την 1η μέρα με δείπνο μέχρι το πρωϊνό την 5η μέρα)
Μεταφορά από/προς αεροδρόμιο
Είσοδοι στον Ναό της Καντί,στους Βοτανικούς κήπους, στο πολιτιστικό θέαμα και στο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων, στην Νταμπούλα
Αγγλόφωνος οδηγός-ξεναγός

Φόροι αεροδρομίων
Άδεια βιντεοσκόπησης στο Ορφανοτροφείο ελεφάντων και στον Ιερό ναό στην Καντί
Γεύματα και ποτά κατά τις ξεναγήσεις
Είσοδοι σε μέρη που δεν περιλαμβάνονται στο προγ/μα
Προσωπικά έξοδα
Φιλοδωρήματα
Άλλες υπηρεσίες που δεν αναφέρονται παραπάνω

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο: Αναμένεται ο νέος τιμοκατάλογος

Ταξίδια στη Σρι Λάνκα

 • Σρι Λάνκα Μαλδίβες +

  Διάρκεια: 7 ημέρες / 6 νύχτες   Τιμή: 1370€ Περισσοτερα
 • Σρι Λάνκα 14 ημέρες +

  Διάρκεια: 14 ημέρες / 12 νύχτες   Τιμή: αναμένεται Περισσοτερα
 • Σρι Λάνκα 4ήμερο +

  Διάρκεια: 4 ημέρες / 3 νύχτες   Τιμή: αναμένεται Περισσοτερα
 • 1
 • 2

Ο Χάρτης της Σρι Λάνκα

Ο καιρός στη Σρι Λάνκα