Download Free Templates http://bigtheme.net/ Websites Templates

Διάρκεια: 10 ημέρες / 7 νύχτες  

Τιμή: 1390€

Τύπος ταξιδιού:
Οργανωμένο (group)
Αναχωρήσεις:
Αναμένονται
Αεροπορική εταιρεία:
Qatar
Διαμονή:
Επιλεγμένα ξενοδοχεία
Διατροφή:
Ημιδιατροφή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1η - 2η ΗΜΕΡΑ  : ΑΘΗΝΑ – ΣΑΓΚΑΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Σαγκάη μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επόμενη ημέρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. H Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμένας της Κίνας. Θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα. Δείπνο σε κινέζικο εστιατόριο με φολκλορικούς χορούς. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΓΚΑΗ
Μετά το πρωινό θα κάνουμε την ξενάγησή μας στη Σαγκάη. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 16 εκατομμυρίων οδηγεί την οικονομία και είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η χώρα. Στην Κίνα του σήμερα όλο και περισσότεροι Κινέζοι επιστρέφουν στη θρησκεία του Βούδα. Αυτό μας αποδεικνύει η επίσκεψή μας στο βουδιστικό ναό του σμαραγδένιου Βούδα Γιοφούτσι που μετατρέπεται καθημερινά σε λαοθάλασσα πιστών. Θα παρακολουθήσουμε τις τελετουργίες των μοναχών, θα σταθούμε στο τέμπλο των ψυχών και παρασυρόμενοι στο δρόμο των πιστών θα οδηγηθούμε στην προκυμαία Μπούντ και το χρηματιστήριο. Τελειώνοντας την ξενάγησή μας είμαστε ελεύθεροι να περιπλανηθούμε στις αγορές των λουλουδιών, των αντικών, την παλαιά πόλη ή όπου σας αρέσει. Το βράδυ σας προτείνουμε το ακροβατικό πρόγραμμα όπου οι κινέζοι ακροβάτες φημίζονται για τη δεξιοτεχνία τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΣΑΓΚΑΗ –  ΧΑΝΤΖΟΟΥ - ΣΑΓΚΑΗ  
Ολοήμερη εκδρομή στο Χαντζόου όπου θα επισκεφθούμε τη Δυτική Λίμνη, τον ναό Lingyin και τον Κήπο του Τσαγιού. Ένα παλιό κινέζικο ρητό αναφέρει “ Ψηλά είναι ο παράδεισος και από κάτω το Σουτσόου και το Χαντζόου”.Η περιοχή αποτελεί ιδανικό σκηνικό, με πολλές μικρές λίμνες να συνδέονται η μία με την άλλη, περιβαλλόμενες από κατάφυτους λόφους. Θα ξεναγηθούμε στον ναό Lingyin, έναν από τους πλέον γνωστούς στην Κίνα, χτισμένο το 326 μ.Χ. στους πρόποδες του βουνού Lingyin. Στο κέντρο του ναού υπάρχει άγαλμα του Βούδα Sakyamuni σκαλισμένο από ξύλο καμφοράς. Οι δύο παγόδες μπροστά από την κύρια αίθουσα χτίστηκαν το 960 από τη δυναστεία Song. Επιστροφή στη Σανγκάη, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα ΣΑΓΚΑΗ – ΞΙΑΝ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε αεροπορικώς για το Ξιάν. Άφιξη ,μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησης μας με τα τείχη των Μινγκ, μοναδικά καλοδιατηρημένα που περικλείουν τον αρχαίο πυρήνα με τη σύγχρονη πόλη. Συνεχίζουμε με την παγόδα της Άγριας Χήνας, το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι της Κίνας που κτίστηκε το 652μ.χ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : ΞΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ  
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Το Ξιάν είναι η πατρίδα των Τσιν , που δημιούργησαν την πρώτη δυναστεία η οποία κυβέρνησε όλη την ανατολική Κίνα. Για 2000 χρόνια περίπου η καρδιά της Κίνας χτυπούσε εδώ στο Βασίλειο του Κέντρου. Πρώτος σταθμός της ξενάγησής μας η πιο σημαντική και συναρπαστική ταυτόχρονα ανακάλυψη του 20ου αιώνα , το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν Σιχουάνγκ , που πέθανε πριν από 2.350 χρόνια . Ένα μνημείο των 6000 πήλινων στρατιωτών με τα άλογα τους σε φυσικό μέγεθος, παρατεταμένοι σε θέση μάχης κοιτάζοντας ανατολικά. Συνεχίζουμε την ξενάγησης μας στο  μουσείο με τους πήλινους στρατιώτες άρματα που ανάμεσα σε πολλά άλλα ευρήματα φιλοξενεί τον οικισμό του Lintong και Banpo της νεολιθικής εποχής. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για Πεκίνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Τα βουνά είναι ψηλά και ο αυτοκράτορας μακριά λέει μια κινέζικη παροιμία, το τι σημαίνει σας αφήνουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας.Το βράδυ σας περιμένουμε για να γευτούμε όλοι μαζί ένα από τα διασημότερα ίσως φαγητά της Κίνας, την πάπια Πεκίνου. Καλή μας όρεξη Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα ΠΕΚΙΝΟ-ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ
Απολαύστε το πρωινό σας και ελάτε να γνωρίσουμε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρώτος σταθμός  της περιπλάνησης μας είναι η Δυναστεία Μίνγκ η πιο γνωστή ίσως στο δυτικό κόσμο. Επισκεπτόμενοι την Νεκρόπολη της, όπου είναι θαμμένοι 13 από τους 16 αυτοκράτορες της, θα περπατήσουμε στην ιερά οδό με τα μυθικά ζώα και τους μανδαρίνους, φτάνοντας στην είσοδο θα μας υποδεχτεί η μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας. Η συνέχεια της περιπλάνησης μας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα,  το Σινικό Τείχος, γνωστό στους Κινέζους ως 10.000 Li Wall. Το σήμα κατατεθέν της Κίνας εκτείνεται από το πέρασμα Σανχαιγκουάν στην ανατολική ακτή μέχρι το πέρασμα Τζιαγιουγκουάν στην έρημο Γκόμπι. Το αρχικό τείχος άρχισε να κτίζεται την εποχή της δυναστείας των Τσίν (221-207 π.Χ). Στο Μπανταλίνγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πλακόστρωτο του τείχους και ακούγοντας τους θρύλους που το συνοδεύουν να μεταφερθούμε νοερά πίσω στο χρόνο. Για να χαλαρώστε σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε για λίγο στην υπαίθρια αγορά της περιοχής. Μετά ελάτε να γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο. Το όλο σκηνικό είναι γοητευτικό, αφεθείτε για λίγο στο ταξίδι του χρόνου και της ιστορίας, δεν χανόμαστε, η επιστροφή στο Πεκίνο θα μας επαναφέρει στη σημερινή πραγματικότητα. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα ΠΕΚΙΝΟ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ  
Καλημέρα σας, ελάτε να πάρουμε το πρωινό μας και να ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση εκεί όπου η νεότερη Κίνα συνδέεται με την αρχαία με έναν πραγματικό κρίκο. Πλατεία Τιεν Αν Μεν ή σε απόλυτη μετάφραση πλατεία της Ουράνιας Γαλήνης. Το εθνικό σύμβολο της Κίνας κτίστηκε τον 15ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο, θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου (χωρητικότητας 1 εκατομμυρίου ανθρώπων), το γιγάντιο πορτραίτο του Μαο μας προσκαλεί στα πορφυρά τείχη και από εκεί στο εσωτερικό της απαγορευμένης πόλης. Η θρυλική πολιτεία των 9999 αιθουσών φιλοξένησε 2 αυτοκρατορικές δυναστείες των Ming και των Qing. Το βασικό σχέδιο της πόλης κτίστηκε μεταξύ του 1406 και 1420 από τον αυτοκράτορα Γιονγκ Λι. Αφήνοντας την πολιτεία όπου για αιώνες χτυπούσε η καρδιά του γίγαντα που κοιμάται θα χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας το γεύμα μας και θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με ένα μοναδικό έργο τέχνης, τον Ναό του Ουρανού. Η τριώροφη παγόδα του κατασκευάστηκε χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα καρφί. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9-10η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΚΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ  
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα θερινά ανάκτορα με τη λίμνη Κούμινγκ. Η ομορφιά της φύσης είναι μοναδική, γέφυρες, περίπτερα, πάρκα και κτίσματα, μαρτυρούν την υψηλή αρχιτεκτονική και κηπουρική τέχνη των Κινέζων. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Πεκίνου  για  να  πάρουμε την πτήση της επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα.

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την  QATAR AIRWAYS
3 Διανυκτερεύσεις στο Πεκίνο
3 Διανυκτέρευση στη Σαγκάη
1 διανυκτέρευση στο Ξιάν
Πρωινό καθημερινά
7 γεύματα ή Δείπνα
Μεταφορές όπως το πρόγραμμα
Ξεναγήσεις / περιηγήσεις όπως το πρόγραμμα
Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί
Ελληνόφωνος Αρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Φόροι αεροδρομίων (περίπου 440€ πληρώνονται στην Ελλάδα)
Βίζα Κίνας 40€ (πληρώνεται και εκδίδεται στην Ελλάδα)
Φιλοδωρήματα 45€ κατ’ άτομο (υποχρεωτική καταβολή) πληρωτέα στην Ελλάδα
Τοπικούς φόρους (40€ πληρώνονται τοπικά)

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο: 1.490€
Επιβάρυνση μονόκλινου: 410€

Ενδεικτικά ξενοδοχεία:

Ξενοδοχείο στο Πεκίνο:  Novotel Beijing Peace ή παρόμοιο
Ξενοδοχείο στη Σαγκάη:  Grand Mercure Zhongya ή παρόμοιο
Ξενοδοχείο στo Ξιάν:  Grand Mercure ή Grand New World ή παρόμοιο

QR 477      ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΧΑ         1855 - 2300
QR 888      ΝΤΟΧΑ-ΣΑΓΚΑΗ           (+1)    0055 - 1445
QR 897      ΠΕΚΙΝΟ-ΝΤΟΧΑ         0155 - 0540
QR 472      ΝΤΟΧΑ-ΑΘΗΝΑ         0815 - 1250

Ο Χάρτης της Κίνας

Ο καιρός στη Κίνα